Ce este si cum se face modarea consolelor Xbox 360?

Daca ai ajuns aici inseamna ca ai o consola Xbox 360 si vrei s-o modezi. Cum internetul este plin de informatii tehnice si alambicate despre modare, voi descrie ce inseamna si cum se face acest proces. O consola modata permitea rularea jocurilor “neoriginale”  de pe DVD sau HDD/stick USB. Deoarce pretul a 3-4 jocuri originale poate depasi pretul consolei, acesta metoda este foarte rentabila si a devenit un adevarat fenomen in randul posesorilor de Xbox-uri.

Modarea unei console se poate realiza in doua moduri:

 1. Modarea DVD ROM-ului, se face prin “deblocarea” drive-ului prin anumite metode ce difera in functie de model, producator si data de fabricatie. Este metoda mai ieftina si permite pastrarea accesului la Xbox LIVE. Metoda functioneaza pentru modelele:

Xbox Phat, orice tip de drive, dupa ce este identificat producatorul. Identificarea se face ca in fotografia de mai jos:

hitachi&lite-on

– Xbox Slim: dar pentru a se putea moda pe drive consola trebuie sa indeplineasca conditiile:

  • Sa aiba data de fabricatie (MFR date) inainte de August 2011. Aceasta data se gaseste pe eticheta din spatele consolei si este de forma 2011-12-31 (An-Luna-Zi);
  • Sa aiba drive Lite-On. Daca are drive Hitachi, se poate moda RGH.

2. Modarea RGH (Reset Glitch Hack) este metoda mai scumpa si consta in adaugarea unui CIP in interiorul consolei si apoi jocurile sunt rulate direct de pe HDD (hard disk) sau stick USB, fara a mai fi nevoie de DVD-uri. Dezavantajul este ca se pierde accesul la Xbox Live.

cool runner

Modarea RGH (Reset Glitch Hack)  se poate face pentru:

Xbox Phat: cu exceptia placii de baza Xenon, toate consolele Phat suporta RGH. (Placa de baza Xenon nu are HDMI iar in spatele consolei este scris 12V…16.5A.)

– Xbox Slim: pentru toate modelele.

Atentie!

Modarea este o operatie delicata ce trebuie facuta intr-un service, de catre personal calificat. La noi modarea se face numai cu scule profesionale dedicate acestor operatii specifice. Cei care apeleaza la noi vor primi seriozitate si cele mai corecte preturi din piata! In functie de modelul consolei, tipul de modare dorit si simpatiile de moment, preturile variaza intre “bogdaproste” si 300 lei pentru varianta RGH cea mai complexa.

Suntem din Bucuresti dar avem colaboratori in principalele orase ale tarii. Facem discount de volum si asiguram transportul pentru mai mult de 3 console. Contact: 0755.563.814

Advertisements
Tagged , , , , ,

3 thoughts on “Ce este si cum se face modarea consolelor Xbox 360?

Comments are closed.

Advertisements